Voor en door schippers
Categoriën
Sociale Media

Onveilige situatie vanwege hoge boetes

Op de nacht van vrijdag 2 juni 2017 gingen wij laden in de Botlek. Wij werden om 01.00 uur geroepen en we waren rond 02.00 uur vol. Voordat we een plekje hadden, was het 02.30 uur. We lagen naast een ander geladen schip.

Om 03.15 uur werden we geroepen. “Schipper, er komt een zeeboot op deze plaats”. Dus wij zijn weer weggegaan en zijn toen bij de wachtsteigers gaan liggen, waar slechts één steiger is om aan te meren. Daar was het natuurlijk super druk.

Er was net een nieuwe zeeboot met mais begonnen te lossen. Wij lagen net weer op bed en ja hoor, om 04.45 uur: klop, klop, schipper mag ik er tussen uit? We moeten laden.

Conclusie: heel de nacht bezig geweest, geen nachtrust gehad. We zijn naar de Maashaven gevaren, auto eraf, want ik moest met mijn zoontje naar het ziekenhuis. Doodmoe in de auto.

Dan vind ik de veiligheid ver te zoeken. Er is juist meer risico, omdat we maar elke keer een half uurtje geslapen hebben. Dan ben je nog extra moe. We zijn gaan varen en zaten later moe in de auto; ook weer risico.

Als we gewoon om 02.00 uur naar de Maashaven gevaren waren, hadden we daar om 03.00 uur vastgelegen. We hadden 4 uren achtereen kunnen slapen en mijn man had nog meer uit kunnen rusten. Maar ja, als je dat doet, riskeer je een boete, want het zal niet veilig zijn. Maar we hebben nu goed gehandeld. We zijn blijven liggen en heel de nacht bezig geweest, maar dat maakt niks uit.

Jessica van den Akker