Voor en door schippers
Categoriën
Sociale Media

Twitter
Morgen is er een @IenWTweedeKamer commissiedebat over de Europese Transportraad die plaatsvindt op 2 juni.
10:00 - 13:00 uur Locatie: Klompézaal
Live te volgen: https://t.co/waddPktQj4
Bijbehorende stukken vindt u op https://t.co/KHE8NTLmc6
Pilot wijst uit: Voorstel Wijziging Havengeld @HavenRotterdam leidt tot enorme kostenverhoging. Een week in Rotterdam liggen zou tot 200% duurder worden. En dat omdat niet nader genoemde (!) "marktpartijen" het bestaande systeem "oneerlijk" zouden vinden. https://t.co/qmjtamS5ay
Dodelijk ongeval in 2015, 2 zwaargewonden in 2018, mast verspeeld door sluitende brug in 2016, wel 700 incidenten in een week, kritiek van de @Onderzoeksraad, maar wethouder @SlegersGerard (CDA) zegt: “Zaanstad heef de veiligste bruggen van Nederland”
https://t.co/NWQyxCDMuo

Petitie sluis- en brugbediening Helmond

Een van onze leden is een petitie gestart aangaande de sluis en brugbediening in Helmond.

Dit is de petitie:

PETITIE Aan Gemeentebestuur Helmond
Postbus 950
5700 AZ Helmond
Geachte dames en heren,

Als gebruikers van de haven van Helmond heeft de gemeente ons geïnformeerd over de verminderde bedieningstijden van sluis 8 en 9 en de brug over de haven. Momenteel nog als proef maar mogelijk definitief.
De ingekorte bedieningstijden komen de efficiëntie van de binnenvaart niet ten goede, zoals u zich ongetwijfeld kunt voorstellen. Het liefste zouden we de bestaande bedieningstijden handhaven. We hebben echter ook begrip voor de bezuinigingen die uw gemeente kennelijk moet doorvoeren.
Maar met name de sluiting op zaterdag is voor velen van ons een struikelblok. Als je vrijdag te laat gelost bent kun je tot maandagochtend niet meer de haven uit. Als er dan ook in het weekend nog schepen boven sluis 9 zijn aangekomen loop je het risico dat je de haven pas tegen 8 uur maandagochtends daadwerkelijk kunt verlaten. Met de (oude) bediening op zaterdag was het zo dat je – zelfs als je vrijdagavond pas leeg kwam – maandag weer ergens beschikbaar kon zijn om te laden.

Vandaar ons verzoek of er op zaterdag toch weer bediend kan worden. Bijvoorbeeld van 7 tot 10, dan kun je sluis Panheel of sluis 4 (Veghel) uit zijn vóór de weekendsluiting die om 4 uur ‘s middags begint.
Samengevat: liefst helemaal geen inkrimping van de bedieningstijden, maar als het niet anders kan, dan in elk geval de mogelijkheid om op zaterdagochtend de haven nog te verlaten.

Gaarne uw reactie,
Hoogachtend,

Kijk op :
https://www.petities24.com/verruiming_sluisbediening_helmond
en teken!

Je ontvangt een e-mail met een link om je ondertekening te bevestigen. Controleer alstublieft uw mailbox (en spambox).

Graag ook doorgeven aan andere belanghebbende