Voor en door schippers
Categoriën
Sociale Media

Twitter
Maandag 4 juli heeft de ASV een gesprek met wethouder gemeente Smallingerland over voorgenomen extreme #havengeldverhoging van #Drachten. Goed dat men met ons in gesprek wil. #ASVwilbeterligplaatsbeleid @IenWTweedeKamer
In @HavenAntwerpen matroos overboord gevallen aan buitenkant vd terminalhaven. Er wordt daar geen touw aangepakt maar er zijn enorme fenders voor de zeeboten. Matroos gleed uit toen hij moest springen. Veiligheid, veiligheid??😡
En weer is er een ligplaats verdwenen. Nu in Dordrecht bij de brug over het Wantij. En maar volhouden dat er genoeg plekken zijn in havens waar de schippers hun schepen zouden kunnen "stallen"(zoals @markharbers het noemt in brief aan @IenWTweedeKamer ). https://t.co/gBSAZv9Cxo.

WBA verslag

Helaas ontbreken de notulen per mail van de vorige vergadering van 3 april.

De brug over het IJ is en blijft actueel, ondanks dat het GVB extra snel grotere veerponten laat bouwen hoopt het havenbedrijf, dat het niet noodzakelijk is een brug te bouwen.

D.m.v. de inzet van de nieuwe veren kunnen deze makkelijk het aanbod van mensen aan.

Per 1 augustus zijn er palen op het slik beschikbaar voor twaalf duwbakken en er is een plaats gereserveerd voor schepen die op spudpalen kunnen liggen. Overigens is ankeren op het slik vanaf dan verboden.
Per 1 januari 2018 gaan Zaandam en Amsterdam samen met het heffen van havengeld.

Per 1 augustus is er een speciaal container tarief beschikbaar voor de haven van Amsterdam.

Als deze proef geslaagd is zal ook gekeken worden naar de bulkgoederen, om daar ook voor deel ladingen een speciaal tarief te maken.
Havenbedrijf Amsterdam gaat met de bewoners van de Veemkade praten want die denken dat het hun zwemwater is en willen de schepen aldaar weg hebben.
Verder komen er overleggen voor het ligplaats beleid van het hele havengebied van IJmuiden tot aan Schellingwoude.

Mochten er klachten of opmerkingen zijn neem contact met ons op!!

Piet Bennik
ASV denktanklid