Voor en door schippers
Categoriën
Sociale Media

Twitter
(Afstands) controles door ILT met enorme boetes?
Wij horen alarmerende berichten. Om dat aan de orde te stellen hebben we ervaringen nodig.
Wat zijn uw ervaringen met ILT controles op afstand? Zie ASV facebook of deel uw ervaringen via info @algemeeneschippersvereeniging.nl
Omgekeerde Modal shift😡 Koude sanering van 62% van de Nederlandse (droge lading) binnenvaartschepen (1.544 van de 2.487 schepen). ALLE schepen tot 1.500 ton verdwijnen. Dat is 50.000 extra vrachtwagens op de weg. @markharbers @IenWTweedeKamer En dat laten we gewoon gebeuren?
MIRT debat over stadsbrug Rotterdam: @HabtamudeHoop (PvdA) meldt dat -door nautische (on)veiligheid- binnenvaart en bewoners geen brug willen, maar liever een tunnel👏. @minhas_fahid (VVD) vindt het een "zorgvuldige" afweging omdat het anders veel duurder wordt😡 @IenWTweedeKamer

WBA verslag

Helaas ontbreken de notulen per mail van de vorige vergadering van 3 april.

De brug over het IJ is en blijft actueel, ondanks dat het GVB extra snel grotere veerponten laat bouwen hoopt het havenbedrijf, dat het niet noodzakelijk is een brug te bouwen.

D.m.v. de inzet van de nieuwe veren kunnen deze makkelijk het aanbod van mensen aan.

Per 1 augustus zijn er palen op het slik beschikbaar voor twaalf duwbakken en er is een plaats gereserveerd voor schepen die op spudpalen kunnen liggen. Overigens is ankeren op het slik vanaf dan verboden.
Per 1 januari 2018 gaan Zaandam en Amsterdam samen met het heffen van havengeld.

Per 1 augustus is er een speciaal container tarief beschikbaar voor de haven van Amsterdam.

Als deze proef geslaagd is zal ook gekeken worden naar de bulkgoederen, om daar ook voor deel ladingen een speciaal tarief te maken.
Havenbedrijf Amsterdam gaat met de bewoners van de Veemkade praten want die denken dat het hun zwemwater is en willen de schepen aldaar weg hebben.
Verder komen er overleggen voor het ligplaats beleid van het hele havengebied van IJmuiden tot aan Schellingwoude.

Mochten er klachten of opmerkingen zijn neem contact met ons op!!

Piet Bennik
ASV denktanklid