Voor en door schippers
Categoriën
Sociale Media

Brief aan gemeente Zwolle

Geachte lezer,

De gemeente Zwolle heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het opknappen van de aanmeerplaatsen voor de binnenvaart. Wij vinden dit een positieve ontwikkeling.

Vanuit onze leden ontstaat echter de vraag naar een betere stroomvoorziening. Het huidige systeem is verouderd.

Op dit moment zijn er alleen stroomkasten die 220 volt aanbieden en alleen stroom afgeven na inworp van muntgeld. Graag zouden wij zien dat de gemeente de stroomkasten vervangt waardoor aanbieding van zowel 220 volt als 380 volt aangeboden wordt en de voorziening geactiveerd wordt middels het zogenaamde “parkline” systeem. Zo kan het schip voor een langere periode van de stroomvoorziening gebruik maken zonder dat er constant muntgeld in de kast geworpen moet worden. Daarnaast heeft het als bijkomend voordeel dat de kasten ook niet meer geleegd hoeven te worden en het risico op diefstal naar nul gaat.

Veel gemeenten werken al met dit systeem. Ook is een extra stroomkast op het steiger in de Prinses Margriet haven zeer wenselijk, aangezien veel stroomaansluitingen op schepen zich op het achterschip bevinden en men met het voorschip naar de kade behoord aan te meren. Er zijn nog meerdere zaken misschien te bedenken die voordelen bieden, maar dat kan wellicht in een gesprek of telefonisch besproken worden.

Wij zien uw antwoord graag tegemoet.

Met vriendelijke groet

Gerberdien le Sage, Voorzitter Algemeene Schippers Vereenging (ASV)

Tel. 0031-610977114

********

 

Antwoord van Zwolle op een brief van de ASV mbt verkrijging van krachtstroom:

“Ook wij hebben geconstateerd dat er meer behoefte is aan krachtstroom in de Margriethaven.

We zijn op meerdere plaatsen in de stad bezig met het verbeteren en waar nodig opwaarderen van onze stroomvoorzieningen. Hierbij nemen we ok de Margriethaven mee. Een concrete planning voor deze haven is er nog niet.

Op dit moment kan ik u nog niet zeggen wanneer we hier naar gaan kijken. Maar het heeft dus wel onze aandacht. Ook nemen we dan mee dat betalingen dan via het gemeentelijk betaalsysteem gaan worden gedaan (dus geen contacten meer).”