Voor en door schippers
Categoriën
Sociale Media

Brief aan Voorzitter Commissie voor Onderzoek te Antwerpen

Aan Dhr …….
Voorzitter Commissie voor Onderzoek te Antwerpen
Celhoofd Binnenvaartcommissie

Waterwegen en Zeekanaal NV
Afdeling Zeekanaal
Zandvoordestraat 375
8400 Oostende

Betreft certificaat van onderzoek motorschip ……

Geachte dhr …….

Ik wil u hierbij deze brief sturen betreffende het onderstaande:
Na telefonisch gesprek met ons ASV lid Fam……… van het motorschip ……, begrijp ik dat het Certificaat van Onderzoek nog niet is ontvangen op hun postadres.

Voor zover ik het begrepen heb, zou u beloofd hebben aan de fam……… om het orgineel Certificaat van Onderzoek op te sturen, zodat deze familie niet in de problemen zou raken aangezien per 18 november 2017 het voorlopig certificaat van onderzoek verloopt.

Doordat het orgineel Certificaat van Onderzoek van het motorschip ms…….. alleen per mail is verzonden, kan dit niet als orgineel certificaat gebruikt worden.

Wij hebben begrepen dat u pas geleden aan de fam……….. gevraagd heeft om keuringsrapporten en schema’s betreffende het hydraulisch stuurwerk en de elektriciteit op te sturen.

Dat de fam………. dit moet doen verrast mij, omdat de expert……. van het bureau Veritas het schip …… gekeurd heeft.
Deze heeft alle punten in orde bevonden. Daarmee ligt de vraag bij u om een orgineel certificaat af te geven aan ms……
Nu zijn er heel wat misstanden geweest, de afgelopen maanden, over het zoekgeraakt certificaat van onderzoek van ms ….., zodat hier weer een stagnatie gaat onstaan.
De fam…….. heeft de stuurwerkkeuring met tekening die uitgevoerd is door IVR expert ……. en geldig is tot 05-04-2019, ook naar u toegestuurd.

Dus bij deze vraag ik u om coulance bij deze verwarrende situatie en vraag u het orgineel certificaat toch te versturen, voordat deze mensen weer zonder geldig certificaat komen.

Wachtend op u antwoord
Met vriendelijke groeten
T.M.M.Grooten -Wendt, bestuurslid ASV, tel. 0031652-886388