Voor en door schippers
Categoriën
Sociale Media

Twitter

Nederland, Vlaanderen en Europa wil efficientere binnenvaart door digitalisering. Maar zo efficient is het niet. Dagelijks oponthoud bij op afstand bediende kunstwerken zoals
https://t.co/VKXTJFeIWk. Tijd voor de gevraagde evaluatie! @EU_Commission @IenWTweedeKamer

https://t.co/VoJ8JM6lMB
Wat zijn de ervaringen tot nu toe met de tweede proef langer liggen? Zijn er bijzonderheden die we mee moeten nemen met het overleg hierover met Rijkswaterstaat? Reageer op ASV facebook of info @algemeeneschippersvereeniging.nl. @nancyscheijven

Nederlands onredelijke boetebeleid heeft helaas navolging gekregen in Belgie😡. Daarom trekt de Belgische ASB aan de bel. https://t.co/NOdEae0keT. Boetes moeten in verhouding staan tot eventueel veroorzaakte gevaar of economisch gewin. @IenWTweedeKamer lees @MaritiemC

Het milieu en de grote leugens

Over binnenvaart schijnt men allerlei onzin te mogen schrijven, over milieu ook. En een combinatie daarvan maakt dus een tendentieus artikel als dit artikel te lezen op de site van RTV Rijnmond, waar de binnenvaart even weggezet wordt als “vervuilend” en men kennelijk niet weet dat schippers gewoon motoren kunnen vervangen. Men denkt dat we schepen in zijn geheel moeten vervangen om milieuvriendelijker te worden. Ach ja, journalisten van tegenwoordig zijn ook niet meer wat ze geweest zijn: waar blijft hoor en wederhoor, waar blijft de onderzoeksjournalistiek? Gewoon meehuilen met de wolven in het bos? En de bedrijven (in dit geval NEDCARGO en “een grote bierbrouwerij”) profileren zich op een manier die niet deugt, als zijnde milieuvriendelijk, over de rug van al die goedwillende, hardwerkende, slecht verdienende binnenvaartschippers, die hier even een trap na krijgen. Schande!

lees Bon Jovi nieuwe stap in elektrische binnenvaart

Daarin staat: “De binnenvaartsector geldt als vervuilend. Veel schepen zijn oud. Eigenaren aarzelen om ze te vervangen, omdat nog onduidelijk wat de beste aandrijving is om de uitstoot van de schepen terug te dringen.”

De aannames die we zien met al die schonere systemen (denk maar aan de CCR 2 motoren, denk aan de opbrengst van windenergie) worden helaas vaak veel te optimistisch, op het frauduleuze af, naar voren gebracht. Denken aan het milieu prima, maar laten we allemaal wel eerlijk spel spelen graag! Misschien komen we dan echt aan een betere, schonere en meer leefbare wereld toe (op alle gebieden).

Sunniva