Voor en door schippers
Categoriën
Sociale Media

EOC

Uw verzekering tijdens het coronavirus
Van de EOC ontvingen wij (u wellicht ook) onderstaand bericht

Het Corona virus grijpt steeds verder om zich heen en daarmee ook alle informatie over het virus en de gevolgen voor ons dagelijks leven. We begrijpen dat het voor u als schipper lastig kan zijn om de juiste informatie te vinden. Sinds februari 2020 hebben wij via onze social mediakanalen tweemaal een safety alert corona verstuurd. Mogelijk hebben deze berichten u niet bereikt.

Daarom hebben wij geprobeerd de belangrijkste informatie samen te brengen op de volgende pagina van EOC. Deze pagina zal regelmatig een update krijgen dus blijf af en toe terugkomen voor nieuwe informatie.

Stilligregeling
Voor u als eigenaar in de beroepsvaart willen wij u wijzen op onze stilligregeling. Met deze stilligregeling ontvangt u over de betreffende periode, tegen aanvullende voorwaarden, nu tijdelijk een korting van 50% op de cascopremie van EOC en 50% op de P&I premie (of 75% korting op de P&I premie indien u zonder personeel vaart). Vanaf vandaag kunt u gebruik maken van deze regeling met een tijdelijke verhoogde korting. De stilligregeling is voor een minimale aaneengesloten periode van 30 dagen. Deze tijdelijke verhoogde korting blijft minimaal gelden tot 1 juni 2020 en is afhankelijk van de maatregelen die door de overheid zijn genomen.

Wanneer u gebruik wenst te maken van deze tijdelijke regeling dan verzoeken wij u ons hiervan per e-mail op de hoogte te brengen via . Aanvullend op de stilligregeling zijn onderstaande voorwaarden van toepassing.

Voorwaarden
In afwijking van de verzekeringsvoorwaarden is voor deze polis het volgende van toepassing:

  1.  Het vaartuig is alleen gedekt voor schade welke ontstaat als het vaartuig ongeladen en buiten bedrijf voor lange tijd stilligt;
  2.  Varen is alleen toegestaan binnen een straal van twee kilometer rond de ligplaats welke het schip bij ingang van deze clausule heeft ingenomen. Alle schade welke buiten deze straal van twee kilometer ontstaat is uitgesloten van verzekering, tenzij de verzekeringnemer schriftelijke toestemming van de maatschappij heeft verkregen om buiten de straal van 2 kilometer te varen;
  3.  Alle schade en gevolgschade welke ontstaat tijdens het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden is uitgesloten van verzekering (dit geldt niet voor klein onderhoud);
  4.  Alle schade en gevolgschade welke ontstaat als het vaartuig langer dan 24 uur onbeheerd wordt achtergelaten is uitgesloten van verzekering;
  5.  Alle dekkingen van de aansprakelijkheidsverzekeringen en eventuele andere dekkingen (bijv. P&I) ten behoeve van de lading worden gedurende het van toepassing zijn van deze clausule opgeschort.

Heeft u vragen over uw verzekeringen dan kunt u ons altijd een e-mail () sturen en helpen wij u persoonlijk verder zoals u van ons gewend bent.

Wanneer u uw verzekeringspolis via een tussenpersoon bij EOC heeft afgesloten dan verzoeken wij u eerst met hen contact op te nemen!

Met vriendelijke groet,

Beroepsvaart | EOC Schepenverzekering