Voor en door schippers
Categoriën
Sociale Media

Goede reis Peter en Ilse!

Je zal maar uitgeluid worden met kanonschoten! Dat overkwam Peter en Ilse toen zij, na meegedaan te hebben aan Pinkstersail in Hellevoetsluis met de “Zeewolf” afscheid namen van vele bekenden. Het was een indrukwekkend gebeuren waarbij tientallen gaffel getuigde schepen in de haven van Hellevoetsluis de Zeewolf, de Spartivento en de Stormvogel uitzwaaiden. Peter en Ilse, al jarenlang ASV-lid gaan een bijzondere tijd tegemoet waarbij zij het beroepsgoederenvervoer (zo goed als) achter zich laten en met een zeilboot de zeeën zullen bevaren.

Peter en Ilse voeren weg uit de haven van Hellevoetsluis op hun Zeewolf begeleid door familie die gekoppeld lagen met de Spartivento en de Stromvogel.

Het zijn geen onbekende schepen voor de ASV.

Eenmaal per jaar vond namelijk bij de Volkerak een ASV-denktankoverleg plaats, geheel verzorgd door Peter en Ilse waarbij de schepen en de steiger bij de ligplaats gebruikt werden als vergaderplek. Bij mooi weer schoven we aan met koffie en gebak aan een lange tafel buiten, en was het wat slechter weer dan kon er binnen aan boord gediscussieerd worden. Zo zijn er heel wat belangrijke zaken besproken. Veelal vol vuur en passie dus het kon er wel eens heftig aan toe gaan, met het belang van de binnenvaart in het achterhoofd. De sfeer van het water en de wil er samen uit te komen heeft de ASV ver gebracht en daar hebben Peter en Ilse op deze wijze hun steentje jarenlang aan bijgedragen.

’s Middags werden we allen beloond met een zeiltocht waarbij er met mooi weer ook wel een duik genomen werd. En steevast werd de dag afgesloten met een barbecue waarna iedereen weer huiswaarts vertrok. Zo kwamen de denktankleden ook op een andere manier met elkaar in contact. Contacten werden verdiept wat van groot belang is voor een vrijwilligersorganisatie waarbij de leden, door hun beroep, gedwongen zijn vanaf hun “eiland” met elkaar te communiceren.

En nu gaat de grote reis van Peter en Ilse dus beginnen, eerst gaan ze naar Noorwegen en later zuidwaarts. Dankbaar voor al die jaren waarin zij klaar stonden voor de ASV-denktank wenst de ASV hen in alle opzichten een behouden vaart!

Bekijk de film