Algemeene Schippers vereeniging

Voor en door schippers

Ledverlichting

Led verlichting op bruggen en sluizen.

Naar aanleiding van herhaaldelijke klachten van ons denktanklid Piet Bennik over de verblindende (vooral groene) ledverlichting is Piet benaderd door RWS midden Nederland.

Deze is bereidwillig om in actie te komen, mits de ASV gezamenlijk met de Schuttevaer een klacht inbrengt.

Deze samenwerking heeft Piet Bennik inmiddels in gang gezet. Dat heeft geresulteerd in een afspraak met de Schuttevaer dat die hieromtrent met een voorstel komt.

Het ASV denktanklid Piet Bennik heeft ook aan de woordvoerder van Rijkswaterstaat geadviseerd zelf ’s avonds in het donker eens te kijken hoe hij zelf de lichten ervaart vanuit de praktijk. Het bleek namelijk dat die woordvoerder dat nog nooit had gedaan omdat er geen klachten zouden zijn.
Dat verbaast ons omdat blijkt dat RWS meerdere malen met Schuttevaer om de tafel zit en diezelfde Schuttevaer vertegenwoordiger aan Piet Bennik meedeelde dat er wel degelijk klachten zijn en hij zelf al acht jaar met dit probleem bezig is.

Het blijkt dat RWS vooral naar het aantal gemelde klachten heeft gekeken. RWS gaf in eerste instantie aan dat er helemaal geen klachten waren, ondanks dat het sluis personeel van sluis Kornwerderzand en Bennik wel degelijk klachten hebben ingediend.

Tot slot.
Als je een klacht indient krijg je altijd een vaag afwijzend antwoord, hierdoor wordt ervaren dat het geen zin om klachten in te dienen.

We gaan er nu eindelijk een serieuze zaak van maken, we houden u op de hoogte.